Varsinais-Suomen Karjakerho on perustettu vuonna 1924 ”toimimaan yleishyödyllisenä kotieläinkasvattajien maakunnallisena yhdyssiteenä; tarkoituksenaan avustaa, edistää ja tehostaa karjanhoitoa ja –jalostusta”. Tätä visiota kerho toteuttaa edelleen.

Vuoden 2010 lopussa jäsenmäärä on 175 jäsentilaa ja 6 yhteisöjäsentä. Melko pienestä jäsenmäärästä huolimatta kerhomme on yksi Suomen aktiivisimmista karjakerhoista.

Toimintaa ideoi ja toteuttaa 9-henkinen johtokunta apunaan sihteeri ja joukko vapaaehtoisia karjaihmisiä, unohtamatta monia yhteistyötahoja. Meillä onkin kerhossa mukava yhdessä tekemisen ja onnistumisen meininki!

Toimintavuosi alkaa kevätkokouksesta, jonka virallisessa osuudessa hyväksytään edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös; lisäksi ohjelmassa on luentoja ja ruokailu. Kesän alussa järjestetään jo perinteeksi muodostuneet grillikauden avajaiset, joka kerää jopa sata henkeä nauttimaan yhdessäolosta ja leikkimielisestä ohjelmasta. Kesällä Junior Handler –leiri tarjoaa sekä maaseudun että kaupunkien lapsille mahdollisuuden touhuta vasikoiden kanssa ja oppia karjankäsittely- ja näyttelytaitoja. Jo kolmena vuonna Kemiön ”perusleirin” lisäksi on järjestetty vaativamman tason junnuleiri. Alkusyksyn ohjelmassa on rotupäivä, vuorovuosina ayrshire-, holstein ja suomenkarja-aiheinen. Rotupäivään kuuluu tilavierailu ja luento-osuus sekä tietenkin syömistä! Syyskokous on vuoden juhlavin tilaisuus, sillä siellä jaetaan karjakilpailujen palkinnot. Lisäksi käsitellään tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio, kuunnellaan mielenkiintoisia luentoja ja herkutellaan kunnon pitopöydässä.

Edellämainittujen säännöllisten tapahtumien lisäksi kerholla on muutakin toimintaa. Johtokunta kokoustaa 6 kertaa vuodessa ja on yleensä koolla kiitettävän runsaslukuisena. Jäsenten satatonnareita käydään onnittelemassa yhdessä jalostuskonsulentin kanssa ja tapana on viedä lahjaksi puuntaimi. Lehmän rakenteeseen ja kaikkiin navetan asioihin perusteellisesti paneutuva ”lehmäryhmä” kokoontuu toistensa navetoissa muutaman kerran vuodessa. Kerhon suurin voimainponnistus ja ulospäin näkyvin tapahtuma karjanäyttely Ammujaiset järjestetään joka toinen kesä. Muissa karjanäyttelyissä kerho on jäsentensä tukena mm. kuljetusjärjestelyissä, ja tietenkin ”hengessä mukana”! Pienimuotoisia retkeilyjä karja-aiheisiin kohteisiin tehdään silloin tällöin.

Toiminnasta tiedotetaan jäsenille 3-4 kertaa vuodessa lähetettävällä jäsenkirjeellä. Meijerin tonkkapostissa mainostetaan tulevia tapahtumia satunnaisesti. Puskaradiolla on myös oma merkityksensä. Junnutoiminnasta on valmistunut esite, jota jaetaan tapahtumissamme. Junnu- ja näyttelytoimintamme on saanut julkisuutta valtakunnan päämedioita myöten. Näiden kotisivujen avaamisen myötä näkyvyytemme, tavoitettavuutemme ja tapahtumatietojen ajantasaisuus varmasti paranevat entisestään.

Kerhomme tavoitteena on tarjota jäsenilleen mahdollisimman monipuolista toimintaa; sekä ammattiasiaa että viihdettä ja ennenkaikkea mahdollisuuksia tavata muita maidontuottajia ja verkostoitua ja ystävystyä heidän kanssaan. Kunnioitamme perinteitä ja haluamme ylläpitää monia hyväksi havaittuja toimintamuotoja. Ideoimme ja kokeilemme mielellään myös kaikenlaista uutta. Jokaisen jäsenen mielipide on tärkeä toimintamme kehittämisessä!

Näiltä sivuilta löydät johtokunnan yhteystiedot, tapahtumakalenterin ja muuta tietoa kerhostamme.

Ota rohkeasti yhteyttä, anna palautetta, tule mukaan iloiseen joukkoomme!